Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

33 ηΜέΡες - σήΜεΡα έΡκοΜαι


24η ημ. – Κυριακή 28 Δεκ. ‘08


Στις 7.00 η ώρα το πρωί ο dr Claro μπήκε μέσα στην αίθουσα αναχωρήσεων του Ελ. Βενιζέλος. Άφησε το μικρό του βαλιτσάκι κάτω και κοίταξε ψηλά στον πίνακα αναχωρήσεων. Δεν είχε αποφασίσει που θα πήγαινε. Λισσαβόνα ή Ρώμη; Η απευθείας πτήση για Λισσαβόνα ήταν σε 5 ώρες και δεν υπήρχαν θέσεις. Πήγε στον γκισέ της Alitalia. Και οι δύο πτήσεις που θα γινόταν σήΜεΡα ήταν κλεισμένες. Τον έβαλαν στη λίστα αναμονής και για τις δύο. Η πρώτη ήταν προγραμματισμένη σε 2 ώρες. και οι επιβάτες είχαν αρχίσει να κάνουν check-in. Πήγε και μπήκε και αυτός στην ουρά.
ΣήΜεΡα το σώμα του κινιόταν από μόνο του χωρίς καμία καθοδήγηση από το μυαλό. Είχε ξυπνήσει στις 4.00 το πρωί με τις κόκκινες λέξεις από το σημείωμα να αναβοσβήνουν στο σκοτάδι και περισσότερο οι δύο τελευταίες: «… να αγαΠάς ξαΝά…». Περπάτησε από τη μια άκρη του σπιτιού στην άλλη αρκετές φορές στο ημίφως -που έριχναν οι φανοστάτες από τον δρόμο- σαν να ψαχούλευε το σώμα να βρει τι αγαπά. Έβαλε φαγητό και νερό στη Lioz, που κοιμόταν, έκανε ένα ντουζ, ντύθηκε, έβαλε μερικά πράγματα σε ένα παλιό βαλιτσάκι, κατέβασε τα παντζούρια και στις 6.00 βγήκε έξω στην Αιόλου.
Η ουρά προχωρούσε και σε λίγο θα έφτανε για check-in χωρίς εισιτήριο. Ο κύριος που ήταν πριν από αυτόν του ζήτησε ένα χαρτομάντιλο. Ο dr. Claro δεν είχε. Τελικά του έδωσε κάποιος άλλος. Ο κύριος σκούπισε τα δάκρυα του, λέγοντας τους ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που ήταν στην πατρίδα του. Δεν τους είπε τίποτα άλλο. Δεν χρειαζόταν να τον ρωτήσουν τίποτα άλλο. Έφτασε η σειρά του κυρίου να κάνει check-in.
O dr. Claro προχώρησε και όταν έφθασε η σειρά του είπε στην κοπέλα ότι δεν είχε εισιτήριο. Εκείνη τον κοίταξε, του κούνησε αρνητικά το κεφάλι και ο dr. Claro έκανε στο πλάι. Ο πατέρας της ιταλικής τετραμελούς οικογένειας που ερχόταν από πίσω του μάλλον κατάλαβε τι έγινε και τον πλησίασε. Του πρόσφερε ένα εισιτήριο. Η εικοσάχρονη κόρη του αποφάσισε πριν από 20 λεπτά ότι δεν θα επέστρεφε μαζί τους στη Ρώμη γιατί είχε γνωρίσει έναν νεαρό έλληνα. Όταν όλοι οι επιβάτες έκαναν check-in, πέρασε και ο dr. Claro.
Σε μια ώρα ήταν μέσα στο αεροπλάνο. Λίγο πριν απενεργοποιήσει το κινητό του, έστειλε ένα μήνυμα στην κόρη του: «σήΜεΡα έΡκοΜαι »


25η ημ. – Δευτέρα 29 Δεκ. ‘08


Είχε περάσει μια μέρα και η Christina δεν πίστευε ακόμη ότι είχε τον πατέρα της κοντά της. Πόσες φορές του είχε πει να έρθει, μέχρι και που του είχε βγάλει εισιτήρια μια φορά, αλλά ο dr. Claro ποτέ δεν τα είχε καταφέρει.

-ΣήΜεΡα και για όσες μέρες μείνεις θα είμαι όλη δικιά σου. Να πάρω μόνο ένα τηλέφωνο στη δουλειά.

Είπε η Christina και βγήκε από την κουζίνα. Ο dr. Claro την άκουσε να μιλάει στα ιταλικά για αρκετά λεπτά. Τελείωσε τον εσπρέσο του και κοίταξε την gazetta dello sport που είχε αφήσει ο Nino, ο άνδρας της κόρης του, πάνω στο τραπέζι. Ναι, βρισκόταν μακριά από την Αθήνα. Η Christina πήγε και τον αγκάλιασε αθόρυβα από πίσω και του επανέλαβε:

- Πόσο χαίρομαι που είσαι εδώ! Τα κανόνισα με τη δουλειά και ο Nino θα μείνει στο μαγαζί του μέχρι αργά το βράδυ. ΣήΜεΡα είμαι όλη δική σου, clarito mio!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε θέλω τα φορέματά σου, ούτε τα μαργαριτάρια σου, ούτε τα κοσμήματα σου κι ούτε τη χρυσή σου κορόνα. Το μόνο που θέλω εγώ είναι να μ αγαπήσεις και να με κάνεις φίλο σου και σύντροφό σου. Θέλω να κάθομαι κοντά σου στο τραπέζι την ώρα που τρως και να τρώω μέσα απ το χρυσό σου πιάτο. Θέλω να πίνω απ το ποτήρι σου νερό και να πλαγιάζω στο μαλακό σου κρεβατάκι. Η βασιλοπούλα γέλασε από μέσα της όταν άκουσε εκείνα τα λόγια. Ακούς εκεί, ένας βάτραχος να να της ζητάει να τρώει από το πιάτο της και να κοιμάται στο κρεβάτι της! Σκέφτηκε όμως πως, αν του έταζε εκείνα που της ζητούσε, ίσως να της έβρισκε το χρυσό τόπι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ κουρασμένος. Πάρε με στο κρεβατάκι σου, ειδεμή θα το πω στον πατέρα σου. Μόλις το άκουσε η βασιλοπούλα άναψε απ το θυμό της. -Είσαι ένας σιχαμένος βάτραχος! του είπε. Ο βασιλιάς ο πατέρας μου σε λυπήθηκε και σου φέρθηκε με καλοσύνη. Αλλά εγώ δεν σε λυπάμαι. Πήγαινε αμέσως στα βαλτόνερα, όπου είναι η θέση σου και άφησέ με ήσυχη! φώναξε κι αρπάζοντας το βάτραχο με το χέρι της τον πέταξε με όλη της τη δύναμη πάνω στον τοίχο. Αλλά η βασιλοπούλα έμεινε μ ανοιχτό το στόμα. Καθώς έπεφτε κάτω ο βάτραχος μεταμορφώθηκε σ ένα πεντάμορφο βασιλόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η μεταμόρφωση δε γίνεται μετά από φιλί αλλά από ξύλο.... Όλες οι σκέψεις μου κόντα σου χρυσούλι μου.

Aurangel είπε...

@zeni

Χρόνια Πολλά.
Γράφεις πολύ ωραία.
Γιατί δεν ανοίγεις ένα ιστολόγιο να βελτιώνεις την αισθητική των γύρω σου.
Σου εύχομαι Ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2009, να έχεις.
Christmas Angel Kiss

Ανώνυμος είπε...

Έχω αλλάξει πολύ τρεις φορές στη ζωή μου. Είναι εντελώς διακριτές φάσεις και θέλω να πιστεύω πως κάθε φορά ήταν προς κάτι καλύτερο. Τώρα, μάλιστα, συνειδητοποιώ πως εδώ και λίγους μήνες αλλάζω τέταρτη φορά προς μία καινούργια, διαφορετική κατεύθυνση.

Όλες ήταν συνειδητές και χρειάστηκαν μεγάλη προσπάθεια. Καμία δε θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς πολλή αγάπη και πλήρη αποδοχή. Ήμουν τυχερός, πολύ. Γιατί, όπως και η Christina για τον πατέρα της, βρέθηκαν οι άνθρωποι που ανεξαρτήτως του πως ήμουν, τι έκανα, πως σκεφτόμουν, έβρισκαν χρόνο και χώρο για μένα.

-m-

bright Φω είπε...

περιστεράκι μου zeni!!!!!

πόσο ταιριαστό για την περίπτωσή μου (ξέρεις εσύ καλά) παραμυθάκι μοιράστηκες μαζί μας!!!!
πόσες φορές μεταμορφώθηκα;;; και αργότερα συνειδητοποίησα ότι είχα απλά αλλάξει ρούχα....

φιλιάάάάά πολλά!!!!!



αγγελουδένια μου aurangel!!!!

ελπίζω η zeni να ακούσει την προτροπή σου... θα προσπαθήσω να την ψήσω(;;;;) κι εγώ!!!!

να είσαι καλά αγγελούδι μου!!!!
φιλιάάάάάά!!!!!




ααααχχχχ mirni μου αγαπημένε!!!!

πολύ σωστά τα λες για τις μεταμορφώσεις: συνειδητές, με προσπάθεια, πολλή αγάπη, πλήρη αποδοχή, τύχη, ανθρώπους, χρόνο, χώρο... κ.ά.

εύχομαι να έχεις πάντα ανθρώπους που θα βρίσκουν χρόνο και χώρο για σένα, όπως εσύ βρίσκεις χρόνο και χώρο για άλλους!!!!!!

φιλιά!!!!

Aurangel είπε...

Κοριτσάκι μου γλυκό σου εύχομαι τα καλύτερα για την νέα Χρονιά!!!!

Πέρα από Αγάπη και Φως (που ευχήθηκα την προηγούμενη φορά)


Ελπίζω...


Να βρείς και να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, που να είναι το άλλο μισό της σπάνιας ψυχής σου.
Να σε ακούει,να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους φόβους σου, να ξαπλώνει δίπλα σου και να βλέπει, να μοιράζεται τα ίδια όνειρα με τα δικά σου,
Να νιώθεις το χάδι του στην καρδιά σου ακόμη και όταν δεν θα σε αγγίζει.
Και όταν θα είστε μακρυά θα είναι σαν να είστε ακριβώς δίπλα.
Να είναι το φως και το σκοτάδι σου!!!!
Γέρε Χρόνε φύγε τώρα...
Θα'ρθει η δική του η σειρά.

Καλή Χρονιά ψυχή μου!!!!
Να προσέχεις τον εαυτό σου,γιατί πολλοί απλά κάποιοι δεν θα μπορέσουν να ζήσουν χωρίς ΕΣΕΝΑ!!!!

2009 Angel kisses!!!!

bright Φω είπε...

γενναιόδωρο αγγελούδι μου,

σ'ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες ευχές σου!
ναι, τα θέλω όλα αυτά που μου εύχεσαι και είναι σαν να είσαι μέσα στο μυαλό μου!

για να πω την αλήθειά δεν έχω καταλάβει γιορτές αυτές τις μέρες και δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι τελειώνει το 2008...

σου ανταποδίδω τις ευχές σου, αγγελούδι μου και να συνεχίσεις να σκορπάς τη λάμψη σου!!!!

φιλιάάάάά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μέχρι το σάββατο δεν θα μπορώ να διαβάσω τις περιπέτειες του dr. Claro. Snif! θα γυρίσω όμως και θα με περιμενει πολύ πράμα χι! χι!

2009 έέέρχεται έ! και? είναι σα να γυρίζεις τη σελίδα ενός βιβλίου και να περιμένεις την έκπληξη.

Εύχομαι αυτή η χρονιά που έρχεται να μας δώσει τη σοφία να κάνουμε τις επιλογές αυτές που μας αρμόζουν. και να κρατάμε τις υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας. Να σεβόμαστε, να αγαπάμε, να θυμώνουμε, να ξεσπάμε, να γελάμε, να βάφουμε με χρώματα την ασχήμια μας να την αγαπάμε, να μην γινόμαστε ο παρίας στη σχέση, να είμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε να είμαστε, να ζούμε...

Κι εσύ περιστεράκι μου να είσαι εκεί πάντα δίπλα μας για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει δύναμη..

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Aurangel μου αρκεί που μπορώ και τρυπώνω που και που στο blog της φωτεινούλας και φωτίζομαι κι εγώ...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!