Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

10 + 23 ηΜέΡες - για Να Μάθεις

11η ημέρα – Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

11.10 το πρωί ο dr. Claro μπήκε καθυστερημένος στο χώρο αναμονής του γραφείου του, καλημέρισε την Ερμιόνη και τη ρώτησε αν είχε κάποια συνεδρία στις 11.00. Η Ερμιόνη του έδειξε την Μαρία Παπαδάκη που καθόταν στον καναπέ. Ο dr. Claro ούτε που γύρισε να την κοιτάξει, καθώς ήδη έμπαινε στο γραφείο του.
Έβγαλε το παλτό του και έκατσε στην αναπαυτική του πολυθρόνα να πάρει μια ανάσα. Είχε περάσει όλο το σαββατοκύριακο στο σπίτι, κουκουλωμένος την περισσότερη ώρα στο κρεβάτι του. Ούτε μέχρι τον καναπέ δεν είχε πάει, αφού αρνιόταν να ανοίξει την τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες για να μην ακούσει άλλες κραυγές αλλοφροσύνης και πανικού.
Χτύπησε την πόρτα του και μπήκε μέσα η Ερμιόνη με τον καφέ του και τον φάκελο της Μαρίας. Ο dr. Claro μόλις τον άνοιξε κατάλαβε ότι ήταν η κοπέλα με το «Δεν έχω τίποτα να σας πω». Η Ερμιόνη έπιασε το βλέμμα έκπληξής του και σχολίασε, καθώς έβγαινε από το γραφείο, ότι τα ραντεβού τα έκλεινε η κυρία Ελένη Παπαδάκη, η θεία της.
Σε λίγο μπήκε μέσα η Μαρία και πήρε τη θέση της απέναντί του χωρίς να του μιλήσει. Η πρώτη σκέψη του dr. Claro ήταν ότι η δεύτερη συνάντησή τους μάλλον θα ήταν ίδια με την πρώτη (την προηγούμενη Δευτέρα), η δεύτερη σκέψη του όμως του είπε ότι δεν πρέπει να προκαταβάλλεται. Αφού η Μαρία δεν φαινόταν διατεθειμένη να μιλήσει από μόνη της, κάπως έπρεπε να αρχίσει αυτός να ξετυλίγει το κουβάρι της. Της έκανε κάποιες ερωτήσεις γι’ αυτή και την οικογένειά της. Η μόνη απάντηση που πήρε ήταν ότι φοιτούσε στο τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου.
Τότε ο dr. Claro θυμήθηκε ότι την προηγούμενη φορά του είχε πει ότι ήταν σε μια πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οπότε τη ρώτησε γι’ αυτό. Τα λόγια άρχισαν να βγαίνουν σαν χείμαρρος από το στόμα της. Μιλούσε ήρεμα και αργά, αιτιολογούσε και προβληματιζόταν:
«Θέλουμε Να Μάθουμε πώς να φτιάξουμε τις ζωές μας, πώς να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία και θέλουμε τη βοήθεια σας και όχι να μας αντιμετωπίζετε σαν απόβλητα και περιθωριακά στοιχεία»
Του είπε στο τέλος, κοίταξε το ρολόι της και σηκώθηκε.
«Η θεία μου με περιμένει πάλι κάτω στην καφετέρια. Θα έρθω και την Πέμπτη και μετά θέλει να της μιλήσετε για Να Μάθει πως είναι η κατάστασή μου. Λες και δεν την ξέρει…»
Ο dr. Claro δεν πρόλαβε ούτε να την αποχαιρετήσει. Η Μαρία είχε φύγει και η Ερμιόνη μπήκε μέσα και του άφησε στο τραπεζάκι δίπλα του το φάκελο του ραντεβού των 12.00 και την αλληλογραφία του.
Ο dr. Claro κοίταξε γρήγορα την αλληλογραφία του και ξεχώρισε έναν μπλε φάκελο χωρίς αποστολέα. Τον άνοιξε γρήγορα και βρήκε μέσα ένα μπλε επιστολόχαρτο. Στο κέντρο του περίπου ήταν γραμμένο με λευκά γράμματα:

«έχεις 23 ηΜέΡες για Να Μάθεις…»

4 σχόλια:

bright Φω είπε...

καλημέρα σε όλους σας φίλοι μου

mirni, τα γαρίφαλα ή γαρύφαλλα (το διόρθωσα όπως θα δεις) μπορούν να βγουν και μαύρα σε εργαστήριο παραγόμενα με την παρέμβαση του ανθρώπου (νομίζω από τις σκουριασμένες γεωπονικές μου γνω΄σεις)
στα όνειρα μπορούν να πάρουν ότι χρώμα θέλουν πολύ εύκολα

manetarius, ναι μαύρισαν από τις φωτιές τα γαρίφαλα. τα επεισόδια μπορείς να τα παρακολουθήσεις εύκολα. μου έλειψες...

καλή εβδομάδα mirni,
καλύτερη εβδομάδα manetarius,
καλή εβδομάδα φίλοι μου από το νότο,

φιλιά σε όλους!

Aurangel είπε...

Μετά τις 33 μέρες τί επακολουθεί φιλενάδα?
Σε ρωτάω γιατί έχω πάθει ψύχωση με την συγκεκριμένη ιστορία σε συνέχειες και κάθε μέρα που ξημερώνει αναμένω και ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς χιχιχι.
Ποιός θα περίμενε ότι θα είχα εξάρτηση από την δημιουργική γραφή?
Δρα καταλυτικά στην καθημερινότητά μου με ωραίο τρόπο πάντα.
καλή συνέχεια στα επόμενα.
Angel kiss

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά μπερδεύομαι πια με την ορθογραφία πολλών λέξεων. Πρόσφατα μου έλεγε κάποιος (η μάνα μου, ίσως; μπορεί) πως επισήμως πλέον δεν υπάρχει διπλασιασμός του 'ρ' στις σύνθετες λέξεις. Για παράδειγμα, "απόριψη". Κόντεψα να πάθω ντουβρουντζά -που ξέρω και πως θα γράφεται πάντα.

Είναι πολύ τρομακτική εικόνα τα μαύρα γαρίφαλα. Τώρα που το σκέφτομαι, από μικρός έχω συνδυάσει τα γαρίφαλα με φωτιές:

Τη Λόλα απ'τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει;/ο Καρνέισον που'χει δύναμη μεγάλη!

-m-

bright Φω είπε...

Κωνσταντίνα μου, δεν μπορώ να σου αποκαλύψω την κατάληξη της ιστορίας γιατί απλά δεν την ξέρω ακριβώς.
Και σε μένα δρα καταλυτικά στην καθημερινότητά μου η δημιουργική γραφή. Παίρνω απόσταση από μένα μάλλον και συνάμα όχι.

καλή σου νύχτα, αγγελουδένια μου!!!





mirni μου, ναι και εγώ παθαίνω το ίδιο με την ορθογραφία των λέξεων.
Ναι, τα μαύρα γαρίφαλα είναι τρομακτικά, γι'αυτό και τρόμαξε και ο dr. Claro.
που το θυμήθηκες αυτό με τον καρνεϊσον;;;; ήμουνα νια και γέρασα!!!!

καλό σου ξημέρωμα!!!!