Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

"Ο ξένος Ουγκ"

Ήταν νωρίς για να πάω στο μπαρ, ήταν όμως το μπαρ το μόνο μέρος που ήθελα να πάω. Ο λαιμός ήταν πολύ στεγνός, το μυαλό μου πολύ καθαρό και εγώ δεν άντεχα για πολύ ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η πόρτα άρχισε να βγάζει στριγκούς ήχους. Ο τεράστιος Φράνκι μάλλον επίτηδες δεν την λάδωνε. Ήθλε να ξυπνάει όταν μπαίνει πελάτης. Εγώ πολλές φορές παραταύτα τον είχα δει να σηκώνει το βαρύ κεφάλι του από την μπάρα και να το κουνάει πέρα δώθε για να πιάσει σύνθεση με γη. Αυτή τη φορά ο τεράστιος Φράνκι ήταν όρθιος πίσω από την μπάρα και μπροστά του κάθονταν ένα ζευγάρι. Η ξεδοντιάρα Λόλα είχε χωθεί στην αγκαλιά κάποιου μικροκαμωμένου άνδρα. Δεν τον ήξερα. Καινούργιος θα ήταν στην περιοχή, άμαθος. Πλησίασα, έσκασα ένα σχεδόν χαμόγελο, η Λόλα τρίφτηκε στον άγνωστο άνδρα και μου γύρισε την πλάτη. Τι τύχη! Θα με άφηνε στην ησυχία μου.

Πήγα και έκατσα στην άλλη άκρη της μπάρας. Ο τεράστιος Φράνκι δεν άργησε να μου φέρει το bourbon μου και πριν απομακρυνθεί, τον έπιασα με το δεξί χέρι από το μπράτσο, ενώ με το αριστερό άδειασα το ποτήρι στο λαιμό μου. Σε λίγο είχα μπροστά μου ένα σφηνάκι τεκίλα και ένα ακόμη bourbon. Έσβησα το τσιγάρο μου και άρχισα κάπως χαλαρωμένος να στρίβω ένα άλλο. Τα γέλια της Λόλας της ξεδοντιάρας έφταναν κατά κύματα στα αυτιά μου. Μόλις κατέβασα και το σφηνάκι άρχισα να ακούω και τη συνομιλία του ζευγαριού. Ο άνδρας της είπε να μην φωνάζει για να μην τους ακούσω και η Λόλα έσκασε στα γέλια και σχεδόν κραύγασε “αυτός είναι ένας χαμένος μουγγός” γύρισε προς το μέρος μου και τα μάτια της σχεδόν μου πέταξαν σπίθες και συνέχισε “κανείς δεν τον έχει ακούσει τα τρία χρόνια που είναι εδώ, γι' αυτό και τον φωνάζουμε ο ξένος Ουγκ ”.

7 σχόλια:

Aurangel είπε...

Ουάου,αυτό έχω μόνο να πώ!!!Για ακόμη μια φορά με εξέπληξες.
Επειδή λείπει ένα τέτοιο είδος γουέστερν και περιπέτειας από την καθημερινότητα θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να το προχώραγες βάζοντας και άλλους χαρακτήρες και να το έδινες προς έκδοση.
Ρώτα και τον Γιώργο.
Θα γινόταν ανάρπαστο.
Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου γλυκό,
χαθήκαμε!
Ελπίζω να είσαι και να περνάς καλά!!!

άλις είπε...

καιρος ηταν να ξαναγραψεις φω.και ο τονος ,το υφος ειναι αλλιωτικο. μ'αρεσει..!
ειμαι σιγουρη πως εχει πολλα ακομα στα κιταπια σου που θα μας δειχνεις με τον καιρο.
σε φιλω πολυ κι επιφυλασσομαι για βολτα με το που τελειωσω,ναι;

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι μόλις ολοκληρωθεί η ιστορία πρέπει να ψάχνεις για εκδοτικό οίκο και αν στην ατμόσφαιρα γουέστερν προσθέσεις μυστήριο και επιστημονική φαντασία θα κάνει καλές πωλήσεις.
Για εξώφυλλο μία εικαστική παρέμβαση ενός φωτιζόμενου έργου βιτρό στο κέντρο πίσω από τον μπάρμαν ίσως είναι καλή ιδέα.

nektar pand

bright Φω είπε...

@aurangel
αγγελουδένια μου, νομίζω ότι υπερβάλεις... κάτι σαν άσκηση δικιά μου είναι για να φτιάχνω ατμόσφαιρα μέσα σε λίγες αράδες. Για πιο μεγάλο δεν το'χω...
ναι χαθήκαμε. Να ξέρεις ότι σε σκέφτομαι όμως. Θα μιλήσουμε σύντομα.

φιλιά πολλά!


@άλις
λιονταράκι μου, και εγώ έχω πήξει λίγο με την εξεταστική και σε συνδυασμό με τη δουλειά πήγα να καταρεύσω (κατέρευσα δηλαδή)και πήρα άδεια από τη δουλειά για να διαβάσω πιο χαλαρά. Τελειώνω την άλλη βδομάδα, οπότε θα τα πούμε, ναι;

φιλί και αγκαλιά!


@nektar
βρε μανία με τους εκδοτικούς οίκους... να μην επαναλαμβάνω ότι είπα στην aurangel.
καλώς τον!
έχω ξεκινήσει μια "υπερπαραγωγή" (όπως μου ήρθε να την λέω) αν και μπορεί να καταλήξει σε πολύ low budget παραγωγή, τουτέστιν ένα βιτρώ που θέλω να στερεώσω στο ταβάνι και να μην πέσει στα κεφάλια μας... Προς το παρόν ξεκίνησα το βιτρώ και γίνεται super (όπως παντα)θα δούμε πότε θα φθάσουμε στο στερέωμα...
Μήπως ξέρεις κανένα καλό ηλεκτρολόγο;

φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι super ανεξάρτητα αν είναιυπερπαραγωγή η low budget αλλά για να χρειαστεί ηλεκτρολόγος πρέπει να υπάρχει έργο ή έστω να υπάρχει ένα σκαρίφημα και όταν η καλλιτέχνης είναι πολυάσχολη ποιός ξέρει πόσα χρόνια θα χρειαστούν;(διαβάζω για εξεταστικές -δουλειές -συγγραφικό έργο και ποιός ξέρει πόσα άλλα) .
Oσο για την στερέωση καλό είναι στην αρχή τουλάχιστον να φοράει ένα κράνος όποιος δεν είναι σε απόσταση ασφαλείας).

nektar pand

mirni είπε...

Μου αρέσουν τα μπαρ, μου ταιριάζουν σα χώρος. Και ειδικά οι μπάρες.

-m-

Negma είπε...

Στο καλό...