Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

πΡίγκιπας - φύΛακας


Η Σόνια ανέβαινε τα σκαλιά βαρυγκωμώντας. Είχε φτάσει στον 3ο όροφο. Άλλον ένα και θα ήταν στο σπίτι της. Ώρα που βρήκε να χαλάσει το ασανσέρ! Τώρα που κουβάλαγε και 3 σακούλες πράγματα από το super-market. Θα μαγείρευε πρώτη φορά για τον Τόνι. Την καθυστέρησαν όμως στη δουλειά και δεν ήταν σίγουρο ότι θα προλάβαινε να φτιάξει τα τρία πιάτα που είχε επιλέξει από gourmet περιοδικά. Για ορεκτικό σουφλέ με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και κουκουνάρι, για σαλάτα 4 διαφορετικά λαχανικά με προσούτο, αχλάδι και φλοίδες παρμεζάνας και για κυρίως πιάτο κοτόπουλο γεμιστό με σύκα και γαρνιτούρα από τριμμένες πατάτες.

Στις 7.00 η ώρα μπήκε στο σπίτι της. Άφησε αμέσως κάτω τα ψώνια. Τα μπουκάλια με το κρασί κροτάλισαν πάνω στο μωσαϊκό. Πέταξε από πάνω της ότι την βάραινε -το σακάκι, τις μπότες, την φαρδιά μεταλλική ζώνη, τα κρεμαστά σκουλαρίκια, το δαχτυλίδι κοτρόνα- έλυσε τα μαλλιά της και χύθηκε στην αγκαλιά της κουνιστής της πολυθρόνας. Τυλίχτηκε στο κιτρινόμαυρο μεταξωτό ριχτάρι και άρχισε να ταλαντώνεται.

Το μυαλό της γέμισε με εικόνες από τα ψώνια του supermarket να ξεπετιούνται από τις σακούλες, να σχίζουν τις συσκευασίες τους, να κάνουν κατάληψη στην κουζίνα, να απελευθερώνουν τους συντρόφους τους από το ψυγείο και τα ντουλάπια, να παίρνουν τα διαφορά εργαλεία, να σπάνε τα πιάτα, να πετάνε τα σκεύη μαγειρικής από το παράθυρο, να εκσφενδονίζουν τα κρυστάλλινα ποτήρια στους τοίχους, να εξοστρακίζεται ένα κομμάτι, να διασχίζει τον διάδρομο, να μπαίνει στο σαλόνι και να καρφώνεται στο μικρό δαχτυλάκι του ποδιού της.

Ξύπνησε. Είχε πάει 8.30. Σε μισή ώρα θα ερχόταν ο Τόνι. Έκανε ένα μπανάκι. Αλείφθηκε με μια αρωματική κρέμα και φόρεσε ένα μακρύ λουλουδάτο φόρεμα. Περπάτησε ξυπόλητη μέχρι την πόρτα και τον υποδέχθηκε. Φορούσε ένα άσπρο πουκάμισο ο πΡίγκιπάς της, ο φύΛακας της. Κρεμάστηκε επάνω του, αυτός τη φίλησε αρκετές φορές στο πρόσωπο. Προχώρησαν προς τα μέσα και σκόνταψαν επάνω στα ψώνια.

- Να υποθέσω ότι δεν μαγείρεψες…
- Όχι δεν μαγείρεψα, γιατί μαζεύτηκαν τόσα τρόφιμα που συνωμότησαν εναντίον μου.
- Ευτυχώς, γιατί με φόβισες όταν μου είπες στο τηλέφωνο όλα αυτά τα περίεργα φαγητά.
- Εγώ νομίζεις δεν φοβήθηκα;
- Ααχ, τι χαζούλη που είσαι! Πάω τις σακούλες στην κουζίνα και κάτι απλό θα βρούμε από όλα αυτά που πήρες να μαγειρέψουμε.
- Να βάλω λίγη μουσική και έρχομαι και εγώ.

Η Σόνια πήγε και πάτησε το play. H φωνή της Cesaria Evora ακούστηκε. Άνοιξε το ντουλάπι πάνω από το cd player πήρε δύο κρυστάλλινα ποτήρια κρασιού –που δεν έλαβαν μέρος στις αναταραχές- και μπήκε δειλά στην κουζίνα. Επικρατούσε ηρεμία. Ο Τόνι, φύΛακας των οριζόντων της ήταν εκεί.

9 σχόλια:

Y. K. είπε...

μου αρεσουν ο Τονι και η Σονια. οι ιστοριες τους.. περιμενω τη συνεχεια.
στο μεταξυ διαβαζω τις 33 ημερες :)
θα σου πω τις σκεψεις μου στο τελος.promise.

φιλια , φιλιααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να φοβάται ο οποιοσδήποτε ένα έστω και περίεργο πιάτο;

Χρειάζεται το διαφορετικό στη ζωή, κι ας γίνεται καμιά φορά και περιέργο. Όπως χρειάζεται και η πολυτέλεια στη ζωή, με τη μορφή κρυστάλλινων ποτηριών ή οποιαδήποτε άλλη, κι ας γίνεται καμιά φορά και σπατάλη.

-m-

ΥΓ Στο κάτω-κάτω, η Cesaria Evora δεν είναι τουλάχιστον εξίσου "περίεργη" με το κοτόπουλο γεμιστό με σύκα;

manetarius είπε...

Χα! Όχι που θα 'χανα εγώ τέτοιο ποστ με παρμεζάνες, γκοργκοντζόλες και προσούτα....!!
Έχω μύτη εγώ...!!!
...πότε θα έρθει η ώρα που θα επαναστατήσουν τα τρόφιμα και στο δικό μου ψυγείο... τρέμω...μπρρρ...

:))) Φιλάκιαααα!!!

bright Φω είπε...

@alicia

ωραία! με ενδιαφέρουν οι σκέψεις σου, με αφορούν, το ξέρεις. όσο για τη συνέχεια... το σκέφτομαι. θα εξαρτηθεί από τα σχόλια σου για τις 33 ημέρες... χιχιχιχιίίίι....

φιλί!


@mirni
η Σόνια φοβήθηκε να μαγειρέψει κάτι περίεργο γιατί δεν το ήξερε. φοβήθηκε να είναι κάτι που δεν ήταν. η καλή μαγείρισσα. και ευτυχώς ο Τόνι το κατάλαβε. αυτή η κατανόηση κι αν είναι πολυτέλεια...

ναι χρειάζεται το διαφορετικό, αρκεί να μπορείς να το υποστηρίξεις;;;

Cesaria Evora-κοτόπουλο γεμιστό με σύκα, σημειώσατε 1, γιατί έτσι...

φιλιά!


@manetarius

μπααα!!!! όσο φέρεσαι στα τρόφιμα με τον πρέπον σεβασμό και τα καταναλώνεις γρήγορα και δεν σαπίζουν στο ψυγείο σου (και είμαι σίγουρη γι'αυτό, εεεεε;;;;) δεν πρόκειται να επαναστατήσουν!!!!

φιλιάάάά!

Ανώνυμος είπε...

Μας άνοιξες την όρεξη βραδιάτικα......
Σματς!

Ανώνυμος είπε...

Θα προτιμούσα τον άνθρωπο που θα με ενθάρρυνε κι ας αποτύχω απ'αυτόν που δε θα μου ζητούσε να προσπαθήσω.

-m-

bright Φω είπε...

καλημερούδια κ καλήήήήήή εβδομάδα, αγαπημένοι μου!!!!!

@zeni
άντε και καλή απόλαυση στη συνέχεια!

σμουτσ, χρυσούλι μου!!!!



@mirni
whatever you like, whatever suits you, λοιπόν!

be well!!!!

Aurangel είπε...

Καλημερούδια Φωτεινή μου και καλή εβδομάδα να έχεις.

Την ιστορία την είχα ακούσει στο μάθημα και μου άρεσε πολύ η εξής φράση: "Ο Τόνι, φύΛακας των οριζόντων της ήταν εκεί".

Σαφώς είναι πολύ διαφορετικό να την ακούς από το να την διαβάζεις!!!!!
Μου αρέσει η ευρυματικότητά σου καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποιείς την μυθοπλασία στην γραφή σου.

Ανυπομονώ να είμαστε συμμαθήτριες και πάλι στο μάθημα γραφής!!!!

Και εις άλλα με υγεία.

bright Φω είπε...

@aurangel

thanx! με ανεβάζεις πολύ. την ευρηματικότητα σίγουρα την έχεις και εσύ. διάβασα το παραμύθι που μου έδωσες και μου άρεσε πολύ η σύλληψή του.

στα ωραία που ετοιμάζουμε, λοιπόν!